Ru

 

// Topcon HQ at Novospassky Dvor

 

 

We've designed full refurbishment of the Topcon exsisting office.

 

We were invited to carry out design for refurbishment and extension of existing office based at Novospassky Dvor business center. We came up with new space plan, updated design and full construction drawings package (apart from SCS). We provided site supervision during construction as well.

 

 

This project is a classic example of how to have a proper existing office refurbishment after 10-12 of lease. During 10 years time finishes became outdated and some engineering systems had worn down substantially. What do you do if you're fine with the property? And how do you perform refurbishment works while your team is using the premises?


Our task was to freshen up the office, but also to take care of some problems that became annoying during previous years of the lease. For example, large open plan areas had proven inefficient, because different teams would distract each other. Another thing - since Topcon is occupying the top floor of the building it fell victim to the leaky roof.


Core concept - which we actively promote - business minimalism - very light with least distractions. To provide extra privacy for the teams we've designed glass partitions that divide the open plan into smaller clusters for 12-16 people. While blocking noise, a glass partition provides unobstructed natural light inside the workspace. Individuality is created by using colourful translucent film on glass partitions.


Since height was enough, we've designed catwalks over the false ceiling. Catwalks allow technicians to perform maintenance on all HVAC equipment and also fight roof leakage. 


Acoustic comfort was a great concern. Not only we have used acoustic false ceilings, but also sound-dampening vinyl flooring and sound-absorbing acoustic panels on walls.

 

 

// LAYOUTS

 

 

// OUR CONTRIBUTION

+ Space planning
+ Conceptual design
+ 3D visuals
+ Materials selection
+ Construction drawings for General Contractor
+ Site supervision

 

 

// PROJECT TEAM

Andrey Gavrilov Author and Lead Architect
Victoria Pogosyan Architect 
Georgy Kulakov 3D-designer
Anastasia Odintsova HVAC engineer
Victor Polferov Electrical engineer

 

// SPECIFICATION

 

Ceilings Neeva/Nevada by Armstrong
Light Fittings  Light Technology
Artemide
Acoustic materials 

Ecophon
HeraDesign

Wall tile Kerama Marazzi
ESTIMA
Carpet tile Series 1.301 by Interface
LVT Allura Flex by Forbo
Taralay Impression Comfort by Gerflor
Furniture Steelcase

Authorization